torsdag 3. februar 2011

Bruk av veggfornyer i taket.


Ikveld har vi tapetsert taket med veggfornyer og våtromslim, begge produktene fra Byggmax. Det var en slitsom affære, men vi er så langt fornøyd med både innsats og resultat. Satser på at vi har fått vekk alle luftboblene og at tapeten også henger der når vi våkner i morgen. Det endelige resultatet ser vi ikke før på lørdag, det gjenstår fortsatt ett strøk med grunning og to strøk med maling.

I morgen skal vi på HTH i Drammen for å treffe en kjøkkenkonsulent. HTH har nå en kjøkkenmeny hvor en kan velge mengde service man ønsker og betale deretter. Vi har valgt det mellomste alternativet, "gjør det selv". Da måler vi opp rommet hvor kjøkkenet skal være, tegner det, henter og monterer det, men vi får time med konsulent som vi kan rådføre oss med å få gode råd av før vi bestemmer oss og bestiller. Da får vi kjøkkenet til ca halv pris i forhold til "trygt og godt" hvor HTH hadde tatt seg av hele prosessen. Vi har tegnet mange kjøkken på HTH sine nettsider og tror vi har kommet frem til en god løsning. Det blir spennende å høre hva konsulenten sier om det.

tirsdag 1. februar 2011

Operasjon slett tak.


Planen idag var å tapetsere veggene, men så fant vi ut at det var lurest å ordne taket ferdig først. Jeg tror det kan være lurt siden det kan bli mye ekstrajobb om det spruter sparkel og takmaling på de ferdige veggene, for ikke å snakke om støvet fra pussingen.
Vi har bestemt oss for å lage slett tak i alle rom, det kommer til bli masse jobb, men hvorfor gjøre det lett når man kan gjøre det vanskelig? Det er kanskje sant at man må, som ordtaket sier - slite for skjønnheten.
Taket i alle rom består i dag av takplater, så den eneste måten å få slett tak på er å sparkle skjøtene og deretter tapetsere taket med veggfornyer.

mandag 31. januar 2011

Første rom ut - kontor/arbeidsrom.
Da er oppussingen endelig i gang, første rom ut er kontor/arbeidsrom. Planen er å gjøre rommet funksjonelt og lyst, interiøret skal bestå i en blanding av gammelt og nytt. Jeg har kjøpt bukkeben og bordplate fra Ikea, bokhyllen er gammel og er også fra Ikea. Arbeidslampen vi skal bruke fant jeg i garasjen samme dag som vi tok over huset, jeg hoppet av glede! -Jeg tror neppe de gamle eierne var klar over at de har lagt igjen en orginal Luxo lampe, sannsynligvis fra 70-tallet. Vi har valgt fargen sand fra Jotun sens til veggene. Taket består idag av takplater, det skal vi gjøre helt slett ved hjelp av sparkel og veggfornyer.

Idag har vi fjærnet gulv -og taklister og det slitne skapet fra 70-tallet. Vi har også revet av den malte tapeten med god hjelp av en tapetfjærner med damp fra Jula(249kr), den var definitivt verdt pengene. Siden vi skal tapetsere veggene og male, har vi sparklet skjøtene mellom sponplatene slik at det ikke blir noen ujevnheter på den endelige flaten.

I morra står står tapetseringen for tur, ingen av oss har tapetsert før så det blir spennende :)