lørdag 26. februar 2011

fredag 25. februar 2011

Peiskupp - N-36V

Vi har nå gjort et aldri så lite peiskupp, samtidig som veggen "falt" i går kveld dro vi en Nordpeis peisinnsats i havn. Å gjøre et realt kupp og spare penger er noe vi begge elsker. Mens jeg(Stian) lukter salg på lang avstand, drar Hans de i land, lagarbeid på sitt aller beste!

Vi skal hente den på Kløfta ikveld og den ser slik ut:


Bildet er lånt fra http://www.bobedre.no/


Bildet er lånt fra http://www.nordpeis.no/

Dagens gjøremål: Riving av vegg mellom kjøkken og gang

Etter å ha revet veggen mellom kjøkkenet og gangen begynner det åpne all-rommet så smått å komme til syne, men det gjenstår fortsatt å rive en vegg til. Ikke minst mangler det et kjøkken, som for tiden er en dag forsinket, kanskje like greit.

tirsdag 22. februar 2011

Dagens gjøremål: Riving av mursteinsvegg

Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi skal bruke "hullet" til ennå, men vi har tanker om stereo-rack eller dvd/cd-oppbevaring, eller kanskje begge deler. Uansett er det meningsløst å ha et hulerom bak en mur som kan brukes til ett eller annet.
Vi skal pusse brannmuren, pipa og peisen og male den hvit, evt ha fasadeskifer på enten brannmuren eller pipa. Peisinnsatsen som sitter i nå er en kombiløsning med ved- og parafinfyring. Parafin er ekstremt dyrt og forurensende, derfor har vi lyst til å bytte til en peisinnsats til ved, kanskje til en som er reintbrennende og som avgir mer varme enn åpen peis.

mandag 21. februar 2011

Riving av gardinbrett

Det nærmer seg den dagen vi får kjøkkenet, om halvannen uke blir det levert på døra. Innen den tid skal vi ha gjort ganske mye, derfor er det kjekt med ukeplan så vi får gjort det vi skal.

Frem til torsdag skal vi ha revet gardinbrettet(idag), fjernet en mursteinsvegg(tir) og rivet en vegg(ons+tor).

Gardinbrett kan være både praktisk og fint, men siden vi skal ha slett tak i stua og all-roomet så måtte de vekk. Jeg er ikke akkurat lei meg for det, brettene bar preg av den store interiør-trenden på 90-tallet, border, i tilegg var de veldig slitte.

Dagens oppgave gikk veldig greit, det er godt alt som er unnagjort :)