torsdag 10. februar 2011

Luxo pl-85


Tenk at jeg hadde planlagt å finne meg en Luxo-lampe til arbeidsrommet, og fant en helt tilfeldig i garasjen samme dag som vi overtok, makan!

PH-lampen av Poul HenningsenPH-lamper er kallenavnet til lampene som ble designet av den danske arkitekten Poul Henningsen(1894-1967).
Historen bak lampene er at han skulle velge ut lamper til husene han tegnet, men at han ikke kunne finne noen som var gode nok, han begynte derfor å tegne sine egne. Henningsen var opptatt av vakre ting, og tok utgangspunkt i noe han var oppvokst med, oljelampen og dens varme glød.
For å etterligne oljelampene tegnet han en lampe som gir godt lys uten å blende. Ut i fra matematiske beregninger skapte han en lampe hvor lyspæren ikke synes og hver lysstråle ikke refleketeres mer enn en gang.
PH-lamper produseres av Louis Poulsen i Danmark den dag i dag, de er derfor lette å få tak i, men man må være forberedt på at det ikke er noen billig affære.
Lampen vi har er en gammel PH 4/3, vi kjøpte den via Finn.no og kostet omlag halvparten av de som selges i butikken.

onsdag 9. februar 2011

Kontor/arbeidsrom ferdig - før og etter bilder.

Da er endelig arbeidsrommet så godt som ferdig, det eneste som gjenstår er nytt gulv og gulvlister.
Jeg liker resultatet med fargen Sand fra Jotun Sens på veggene, rommet er blitt lyst og rolig uten å virke sterilt - den kommer jeg til å bruke mer. Resten av interiøret synes jeg også er blitt veldig bra, en herlig blanding av retro, klassisk design og Ikea.
Jeg har tatt i bruk rommet idag og jeg har stortrivdes!

Før og etter bilder:


Tapetseringens utfordringer
Ingen av oss har tapetsert tidligere, men vi gikk på med friskt mot.
Vi fant fort ut at å tapetsere krever erfaring, det er ikke bare bare å få det helt slett og uten bobler.
Det vi har lært er at man må være enda mer nøye med underlaget om en skal bruke slett overmalbar tapet og ikke veggfornyer.
Til å være vår første gang er vi relativt fornøyd, men hadde vi skulle gjort rommet om igjen hadde vi valgt å bruke veggfornyer på veggene også, eventuelt bruke rullesparkel å tapetsere med en vanlig overmalbar tapet. Økonomisk er det ingenting å spare på og ikke bruke veggfornyer, prisforskjellen er minimal.